Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ρεβυθοκεφτέδες όλα τα λεφτά!

Ρεβυθοκεφτέδες όλα τα λεφτά!

Δεν ξέρω τι γίνεται και πώς αλλά ότι νομίζω δεν θα πετύχει και δεν θα γίνει καλό, γίνεται απλά τέλειο! Έκανα ρεβυθοκεφτέδες με βάση την συνταγή που έκανα την τελευταία φορά μόνο που σε αυτήν έκανα αλλαγές που ειλικρινά απογείωσαν την γεύση! Ο πρώτος που δοκίμασα με έκανε να πιστέψω ότι τρώω κεφτεδάκι με κανονικό κιμά! Για να δούμε τι έκανα!


Υλικά:

  • 300γρ. ρεβύθια μουλιασμένα από το βράδυ
  • 120γρ. ρύζι σπυρωτό ήδη μαγειρεμένο με όλα τα μυρωδικά του και το αλάτι του
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γλ κύμινο
  • ½ κ.γλ ρίγανη ξερή
  • 1 πρέζα  μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 πρέζα κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 2 αυγά
  • αλάτι σύμφωνα με τη γεύση μας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • τριμμένη φρυγανιά όσο πάρει για να πλάθονται 




Πώς τα φτιάχνουμε:

  1. Το ρύζι το είχα ήδη μαγειρέψει με κρεμμύδι, φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι και φρέσκο μάραθο. Ήταν περίσσευμα με λίγα λόγια! Αν θέλετε να βάλετε λοιπόν ρύζι και δεν έχετε, το βράζετε εκείνη τη μέρα με τα ίδια υλικά.
  2. Μούλιασα τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό και το πρωί τα άλλαξα με καθαρό αλλά καυτό νερό. Τί έκανε αυτό; Το κέντρο των ρεβυθιών που ήταν σκληρό μαλάκωσε! Τα άφησα στο καυτό νερό μέχρι να κρυώσει.
  3. Πολτοποίησα στο μπλέντερ το ρύζι και το άδειασα σε μπολ.
  4. Πολτοποίησα στο μπλέντερ τα ρεβύθια μαζί με τα κρεμμύδια και τα έβαλα στο ίδιο μπολ.
  5. Έτριψα το σκόρδο στον ψιλό τρίφτη και το πρόσθεσα.
  6. Πρόσθεσα τα αυγά, τα μπαχαρικά και το αλάτι κι ανακάτεψα καλά.
  7. Πρόσθεσα την τριμμένη φρυγανιά, έβαλα τόση μέχρις του σημείου να μπορώ να πλάσω κεφτεδάκι με το χέρι.
  8. Δοκίμασα το μείγμα μου και πρόσθεσα αναλόγως αλάτι και μπαχαρικά, ότι χρειαζόταν η γεύση μου δηλαδή.
  9. Άφησα να σταθεί έτσι για μισή ώρα.
  10. Τηγάνισα σε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν οι ρεβυθοκεφτέδες μου! Δεν τους έπλασα πολύ μεγάλους ούτε πολύ χονδρούς! Και φυσικά να σας πω ότι δεν ρούφηξαν καθόλου λάδι κατά το τηγάνισμα. Η προσθήκη του ελαιολάδου στο μείγμα είναι το μυστικό να μην ρουφάει λάδι το όποιο κεφτεδάκι μας όταν το τηγανίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: